Invest in Kemi

Invest in Kemi

Kemillä on vahva asema innovatiivisen teollisuuden alueena. Seudulla sijaitsee neljä suurta teollisuusyritystä – Metsä Groupin Kemin tehtaat, Outokummun terästehdas, Outokummun Kemin kaivos sekä Stora Enson Veitsiluodon tehtaat. Kokonaisuutta täydentävät alueemme innovatiiviset palveluyritykset.

Elinkeinorakenteen kasvaessa ja monipuolistuessa toivotamme uudet yritykset ja yrittäjät tervetulleeksi kaupunkiimme!

 

Kemin biojalostamo

Kaidi Finland suunnittelee rakentavansa Kemiin lähes miljardin euron biojalostamon. Rakennettava biojalostamo käyttäisi raaka-aineenaan puupohjaista biomassaa kuten energiapuuta, korjuutähteitä ja metsäteollisuuden sivuvirtoja.

Toteutuessaan tehdas tuottaa vuodessa 200 000 tonnia toisen sukupolven biopolttoaineita. Yhtiön tavoitteena on saada tehdas käyttöön vuoden 2019 loppuun mennessä.

Biojalostamohanke avaa uusia mahdollisuuksia koko Pohjois-Suomen puunjalostukselle sekä vaatii logistiikan ja infrastruktuurin kehittämistä.

 

Haluatko ensimmäisenä tiedon, kun Kaidin hanke seuraavan kerran etenee? Jätä sähköpostiosoite, niin olemme sinuun yhteydessä.

Kiertotalous on tulevaisuuden liiketoimintaa

Kemi on kierto- ja biotalouden kehittämisen edelläkävijä Suomessa. Yhdessä metsä- ja terästeollisuuden kanssa kehittämme teollisuuden ja yhdyskunnan sivuvirtojen hyödyntämistä ja etsimme uusia liiketoimintamahdollisuuksia kierto- ja biotalouden aloilta.  Ympäristöliiketoiminnan arvo vuositasolla on noin 200 miljoonaa euroa ja liiketoimintapotentiaali Lapissa on nykytasoon verrattuna kymmenkertainen.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

 

Kemi toivottaa yrityksesi tervetulleeksi

Kemin elinkeinopalvelut tarjoavat asiantuntemusta mahdollisuuksien selvittämisessä ja alueelle sijoittumisessa. Apua on tarjolla sekä aloittaville että jo olemassa oleville yrityksille mm. kehitys- ja kasvupalveluihin, toimintaympäristön kehittämiseen sekä markkinointiin liittyvissä kysymyksissä. Elinkeinopalveluiden kautta järjestyvät myös yrityksesi liiketoiminnan kannalta tarkoituksenmukaisimmat yritysalueet ja toimitilat.

Myös Kemin Digipolis Oy tarjoaa yrityksille monipuolisia kehityspalveluja yritystoiminnan eri vaiheissa. Digipolis vastaa yritysten kehittämishaasteisiin erityisesti tieto- ja prosessiteollisuuden rajapinnassa ja tarjoaa myös verkostoitumista edistäviä toimitiloja. Koko Digipoliksen kattava palvelutarjonta on kehitetty yritysten tarpeita kuunnellen.

Ota yhteyttä, niin aloitetaan tulevaisuuden rakentaminen heti!

Jukka, Kimmo ja Tero